Завиванець із сиром

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 яйце,
  • 0,5 ч. ложки соди,
  • сіль за смаком.

Для начинки:

  • 500 г сиру,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 1 яйце,
  • сіль за смаком.

Для поливання:

  • півсклянки сметани.

Спосіб приготування:

  1. Із просіяного пшеничного борошна, розігрітого вершкового масла, яєць, розчиненого у воді цукру, соди й солі замішують круте тісто, яке розкачують довгою смужкою завтовшки 0,5 см.
  2. На половину смужки тіста кладуть сир, пропущений крізь м’ясорубку і заправлений цукром, яйцями і сіллю.
  3. Після цього вільний край тіста загортають, нарізають шматками завдовжки 5 і завширшки 2,5 см, обсмажують з обох боків до рум’яного кольору і ставлять у духовку на 4—5 хв.
  4. Подаючи до столу, завиванець поливають сметаною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *