Інгредієнти:
- 2 склянки пшеничного борошна,
- 2 ст. ложки вершкового масла,
- 2 ст. ложки цукру,
- 1 яйце,
- 0,5 ч. ложки соди,
- сіль за смаком.
Для начинки:
- 500 г сиру,
- 3 ст. ложки цукру,
- 1 яйце,
- сіль за смаком.
Для поливання:
- півсклянки сметани.
Спосіб приготування:
- Із просіяного пшеничного борошна, розігрітого вершкового масла, яєць, розчиненого у воді цукру, соди й солі замішують круте тісто, яке розкачують довгою смужкою завтовшки 0,5 см.
- На половину смужки тіста кладуть сир, пропущений крізь м’ясорубку і заправлений цукром, яйцями і сіллю.
- Після цього вільний край тіста загортають, нарізають шматками завдовжки 5 і завширшки 2,5 см, обсмажують з обох боків до рум’яного кольору і ставлять у духовку на 4—5 хв.
- Подаючи до столу, завиванець поливають сметаною.