Інгредієнти:
- 750 г м’якоті телятини,
- 300 г грибів,
- 2-3 морквини,
- корінь селери середнього розміру,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 2 кавові чашки олії,
- 1 склянка води,
- бульйон,
- 1 ст. ложка борошна,
- 1 кавова чашка вина,
- 1 кавова чашка гарячої води,
- 2—3 ст. ложки подрібненої зелені петрушки,
- чорний перець,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Нарізати телятину невеликими шматками, відбити сікачем і посолити. Очищені й промиті гриби нарізати соломкою, додати до них моркву, подрібнену на тертці селеру, дрібно нарізану ріпчасту цибулю і припустити з 1 кавовою чашкою олії і 1 склянкою води до м’якості. У підготовлену начинку ввести зелень петрушки, перемішати, розподілити на рівні частини, покрити нею кожну скибочку м’яса, загорнути м’ясо у вигляді тугих трубочок, зв’язати нитками й обсмажити з усіх боків до підрум’янювання.
- Спасерувати борошно із залишками олії (використавши й олію, на якій смажилося м’ясо), і розбавити вином і гарячою водою до утворення соусу середньої густини. Залити ним зрази і варити на слабкому вогні ще 15—20 хвилин.
- Подати до столу зі смаженою картоплею або картопляним пюре, зеленим горошком або морквою з маслом, рисом і салатом.