Інгредієнти:
- 800 г або 1 кг м’яса,
- 60 г олії,
- 20 г борошна.
Масло з зеленою цибулею:
- 40 г масла,
- 1 ст. ложка рубаної зеленої цибулі,
- сіль,
- 100 г хрону.
Спосіб приготування:
- М’ясо обмити, видалити хребетну кістку і нарізати поперек 4 антрекоти, залишаючи в кожному по реберній кістці.
- Очистити від плівок, зрізати зайвий жир, потім відбити сікачем по поверхні розрізу і за допомогою сікача і ножа виготовити скибочки з рівними краями завтовшки близько 1,5 см.
- Хрін обмити, очистити і гострим ножем нарізати довгі тонкі стружки.
- Безпосередньо перед смаженням м’ясо посипати борошном і посолити.
- Смажити на сильно розігрітій олії кожен бік 3-4 хв до утворення рум’яної скоринки.
- Усередині м’ясо повинно бути блідо-рожевим.
- На сковороду м’ясо покласти так, щоб між шматками були проміжки.
- Пересмажені антрекоти – тверді.
- Антрекоти викласти на підігрітому довгастому блюді, прикрасивши зеленою петрушкою і покласти збоку кожного антрекоту кружальце масла, розтертого з рубаною зеленою цибулею.
- Подавати зі смаженою картоплею й овочами, а також із зеленим салатом і салатами із сирих овочів.