Інгредієнти:
- 500 г баклажанів
- 800 г помідорів
- 3 цибулини
- З ст. ложки олії
- 0,5 ст. ложки 9%-ного оцту
- 1 ст. ложка цукру
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Баклажани промивають, нарізають кружальцями, посипають сіллю, перцем і обсмажують з обох боків до рум’яного кольору. Ріпчасту цибулю очищають, нарізають соломкою, присмажують і кладуть у каструлю впереміж із підготовленими баклажанами.
- Помідори промивають, нарізають, трохи обсмажують, протирають крізь сито або друшляк, додають оцет, цукор, перець, сіль, добре перемішують. Цією сумішшю заливають баклажани з цибулею, тушкують усе разом 12—15 хв, а потім охолоджують.