Інгредієнти:
- 4 буряки,
- 1 морквина,
- 2 свіжі огірки,
- 2 яйця,
- 1 ст. ложка цукру,
- 1 ст. ложка 7%-ного оцту,
- води,
- зелень кропу і петрушки,
- зелена цибуля,
- 4 ст. ложки сметани.
Спосіб приготування:
- Буряк і моркву нарізають соломкою. Моркву припускають до готовності. Буряк припускають окремо, для збереження кольору додають оцет. Готові овочі з’єднують, вливають гарячу воду, додають сіль, цукор, доводять до кипіння і охолоджують. Гарячу воду можна замінити буряковим відваром. Огірки нарізають соломкою, цибулю і зелень дрібно шаткують, яйця дрібно рубають і з’єднують з борщем. Подаючи до столу, в борщ кладуть сметану.
- Можна подавати холодний борщ із відварним м’ясом або рибою.