Інгредієнти:
- 3 буряки,
- 300 г білокачанної, свіжої капусти,
- 3 картоплини,
- чверть склянки квасолі,
- пів’яблука,
- по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 200 г бурякового квасу,
- 20 г свинячого сала,
- 40 г шпику,
- 3 ст. ложки томату-пюре
- спеції,
- 1,5 л бульйону або води.
Для соусу:
- 3 дольки часнику,
- 1/2 ст. ложки олії,
- 1/6 склянки води,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Овочі ріжуть соломкою і пасерують, картоплю нарізають дольками, буряк тушкують з додаванням томата-пюре, бурякового квасу і жиру, знятого з бульйону. Окремо варять квасолю.
- У киплячий бульйон послідовно кладуть капусту, картоплю, тушкований буряк, спасеровані корінці і квасолю. За 3—5 хв до закінчення варіння додають нарізане яблуко і розтертий із зеленню шпик.
- Подають борщ зі шматком вареної баранини, сметаною і зеленню.
- Можна додати в борщ 2—3 пампушки, попередньо змочені в часниковому соусі.