Інгредієнти:
- 1 курка,
- 3 яйця,
- цибулина,
- 1 корінь моркви,
- 20 г желатину,
- вода (з розрахунку 1,5 л на 1 кг курки),
- сіль, перець за смаком,
- лавровий лист.
Спосіб приготування:
- Оброблену тушку курки розрізають на частини, кладуть у каструлю, заливають холодною водою і варять 1,5— 2 год. Потім додають грубо нарізані очищені моркву і ріпчасту цибулю, лавровий лист, перець горошком і продовжують варити до повної готовності. Наприкінці варіння бульйон солять.
- Зварену курку нарізають невеликими шматочками і кладуть на блюдо, зверху прикрашають нарізаними вареними яйцями і скибочками вареної моркви, заливають охолодженим курячим бульйоном, змішаним з розведеним у бульйоні желатином, і ставлять у холодне місце для застигання.