Інгредієнти:
- 1—1,5 кг індички (обов’язково з грудкою),
- 2 ст.,ложки дрібно нарізаної ріпчастої цибулі,
- 2 ст. ложки дрібно нарізаної моркви,
- 1 зубчик часнику,
- по 1 гілочці селери і петрушки,
- 1 лавровий лист,
- 2 горошини чорного перцю,
- 0,5 склянки сухого білого вина,
- 200 г сушених білих грибів,
- попередньо замочених у теплій воді,
- 2 яєчні жовтки,
- 1/4 склянки 20%-ких вершків,
- 0,5 склянки панірувальних сухарів,
- 6 ст. ложок жиру для обсмажування,
- 200—300 г , рису,
- 50 г вершкового масла,
- 100 г шпику.
Спосіб приготування:
- Індичку розібрати, відділивши кістки і 300—350 г білого м’яса (від грудки). Біле м’ясо відкласти.
- Кістки, м’ясо (крім білого м’яса) і, якщо буде, потрух покласти разом із грибами, цибулею, морквою, селерою, петрушкою, лавровим листом, перцем у каструлю, влити 1 склянку води і вино, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 40—50 хв. Бульйон процідити. М’ясо і гриби вийняти з бульйону. Гриби пропустити крізь м’ясорубку, покласти в бульйон, посолити його за смаком.
- Яєчні жовтки збити з вершками і влити в них 1 ополоник бульйону, безупинно розмішуючи, щоб жовтки не зсілися. Вилити жовтки в бульйон і варити суміш 5— 7 хв, розмішуючи і не даючи закипіти. Посолити за смаком. Біле м’ясо розрізати на 8—12 шматків; Кожен шматок вмочити в соус, обкачати в сухарях і обсмажити в киплячому жирі до золотавого кольору.
- Зварене в бульйоні м’ясо пропустити крізь м’ясорубку, підігріти, полити соусом до утворення густої маси, посолити за смаком і покласти на середину підігрітого блюда. Навколо покласти добре просочений вершковим маслом окремо зварений рис, а з країв — шматочки обсмаженого білого м’яса впереміж зі скибочками підсмаженого хрусткого шпику. Окремо подати залишки гарячого соусу.