Інгредієнти:
- 7 г кави тонкого помолу
- 20 мл коньяку
Кухонні аксесуари(доречно):
- Металевий джиггер
- холдер
- дозатор кави
- темпер
- кавова пара.
Спосіб приготування:
- Налийте в металевий джиггер 20 мл коньяку.
- У чашку для еспрессо перелийте коньяк з металевого джиггер.
- Помістіть холдер під бункер дозатора. Рівномірно розподіліть
кави і заповніть всі порожнечі. - Обіпріть холдер про робочий стіл і за допомогою темпера запресуйте кави. Легким рухом по дотичній постукайте ручкою темпера по Холдер і запресуйте кави повторно.
- Для відновлення потрібного температурного режиму в перебігу декількох секунд пролийте гарячу воду через групу.
- Вставте холдер в групу і закріпіть його, а також включите протоку води. Екстракція займе близько 25 секунд.
ПОРАДИ бариста:
- Існують штучні боби з глини! Щоб перевірити склад бобів, їх поміщають у ступку, потім вдаряють товкачем.
- Натуральна кава розколеться на дрібні шматочки, а глиняний – розсиплеться на порох.
Автор рецепту – Olenka_kava