Інгредієнти:
- 500 грам пшениці,
- 80 грам маку,
- 30 грам родзинок,
- 80 грам цукатів,
- 200 грамів горіхів,
- 100 мілілітрів меду.
Спосіб приготування:
- Залити водою промиту пшеницю і залишити на ніч. Вранці ще раз промити і поставити варити на слабкому вогні – близько чотирьох годин. Далі загорніть каструлю в ковдру і залишіть години на дві. Промийте мак в холодній воді і варіть десять хвилин потім процідіть. Розітріть його в ступці разом з половиною горіхів “в молоко”. Горіхи, що залишилися потрібно додати в кутю цілими або подрібненими.
- Ізюм залити окропом, залишити на кілька хвилин, далі воду злити. Додати в кашу мак, цукати, горіхи, родзинки. За півгодини до подачі на стіл заправте кутю медом і добре перемійте. Медова кутя готова.