Інгредієнти:
- 300 г квасолі,
- 3 голівки цибулі ріпчастої,
- 3—4 ст. ложки олії,
- сіль,
- оцет,
- перець гіркий мелений і зелень кропу за смаком.
Спосіб приготування:
- Білу квасолю перебирають, промивають теплою водою, всипають у каструлю з водою і ставлять у холодне місце на 5—8 годин, у залежності від терміну її зберігання. Потім, зливши воду, Квасолю ще раз промивають, знову кладуть у каструлю і вливають ту ж воду. Поставивши на вогонь, накривають кришкою і при слабкому кипінні варять 2—3 години до готовності.
- Зварену квасолю викладають на сито і протирають. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю обсмажують з невеликою кількістю соняшникової олії до золотавого кольору. У миску кладуть протерту квасолю, посипають сіллю, меленим гірким перцем і додають частину обсмаженої цибулі з олією. Усе перемішують і збивають деревинною ложкою.
- Уклавши в салатницю, прикрашають смаженою цибулею з олією і дрібно нарізаною зеленню кропу.