Інгредієнти на 3-літрову посудину:
- 2-2,5 кг огірків,
- 1,5 л води,
- сіль,
- 3-4 зубчики часнику,
- чорний перець горошком,
- лавровий лист,
- 1-2 листя хрону,
- 3-4 гілки кропу.
Спосіб приготування:
- На дно посудини покласти листя хрону, перець, часник, лавровий лист.
- Огірки помити, кінці обрізати, розрізати навхрест не до кінця (щоб дольки не розпадались) та викласти в посудину.
- Закип’ятити воду, розвести із сіллю у співвідношенні — 1 ст. ложка солі на 1 л води. Залити огірки розсолом, щоб вони повністю були у воді.
- Поверх огірків викласти гілки кропу. Накрити кришкою.
- Через 2 дні готові малосольні огірки покласти в холодильник. Смачного!