Інгредієнти:
- 800 г яловичини,
- 150 г телятини,
- 150 г курятини,
- 160 г шинки,
- 2 сосиски,
- 1 морквина,
- 1 корінь петрушки,
- 1 цибулина,
- 1 ст. ложка борошна,
- 2 ст. ложки вершкового масла,
- 2 солоні огірки,
- 10 солоних рижиків,
- 10—12 оливок,
- 1 ст. ложка каперсів,
- 1 склянка густої сметани,
- лавровий лист,
- перець, сіль за смаком,
- 2 л води.
Спосіб приготування:
- Зварити бульйон із м’яса з коріннями, лавровим листом і чорним перцем. М’ясо вийняти з каструлі й використати для іншої страви. У цьому ж бульйоні зварити курку, телятину, шинку, сосиски.
- Курку порубати на дрібні шматочки, шинку і сосиски нарізати дуже дрібно і знову покласти в бульйон. На вершковому маслі обсмажити з борошном дрібно нашатковану цибулину, розвести бульйоном і влити до каструлі з солянкою.
- Потім покласти в солянку припущені огірки, дрібно нарізані рижики, а також оливки і каперси. Довести до кипіння і, зменшивши вогонь, варити 10—15 хв. За 1 — 2 хв до закінчення варіння додати сметану.
- Курку можна класти в солянку, попередньо обсмаживши у маслі.