Інгредієнти:
- 3 склянки борошна
- 3 склянки молока
- 50— 70 г свіжих дріжджів
- 40 яєць
- 2 склянки цукру
- 700 г вершкового масла
- сіль за смаком і ще стільки борошна, скільки буде потрібно.
Спосіб приготування:
- Борошно заварити киплячим молоком і ретельно розмішати, охолодити до температури парного молока, після чого додати розпущені в невеликій кількості молока спінені дріжджі, поставити в тепле місце і дати тісту піднятися. Потім додати жовтки, розтерті з цукром до білого, білки, збиті у стійку піну, ретельно перемішати і знову поставити в тепле місце, щоб тісто піднялося вдруге.
- Після цього в тісто, що піднялося, влити розтоплене вершкове масло, вибити тісто якомога краще і покласти у змащену розм’якшеним маслом і посипану борошном форму, заповнивши її до половини. Коли тісто підніметься, поверхню змастити жовтком і випікати при температурі 180*С до готовності.