Інградієнти для тіста:
- 200 г борошна,
- 2 ст. ложки олії,
- півсклянки теплого молока,
- 15 г дріжджів,
- щіпка солі.
Для начинки:
- 200 г сиру,
- 500 г очищених і нарізаних на товсті скибочки помідорів,
- 5 сардельок,
- чорний або червоний перець,
- сіль,
- 1-2 ст. ложки олії.
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розчиняють дріжджі, сіль, додають олію, борошно і замішують тісто. Тісто залишають на одну годину в теплому місці, обминають і викладають у форму для випікання або в широку сковоробу. Форма повинна бути досить високою, тому що піца під час запікання піднімається.
- Тісто змащують олією, посипають дрібно нарубаним або натертим сиром, кладуть зверху шар помідорів, очищених від шкірки і нарізаних великими дольками. Сардельки нарізають уздовж і кладуть у вигляді решітки зверху, посипають сіллю, перцем і збризкують залишки олії.
- Випікають протягом 30 хв.