Інгредієнти для тіста:
- 2 склянки борошна,
- 200 г вершкового масла,
- 200 г сметани.
Для начинки:
- 5-7 невеликих чибулин, краще овальної форми,
- 2-3 червоні помідори (сливоподібної форми),
- 200 г сиру,
- сіль,
- перець за смаком,
- зелень петрушки.
Спосіб приготування:
- Замісити тісто, розділити його на три рівні частини. Кожну частину розкачати у вигляді тонкого кружальця, покласти на лист, поверхню тіста змастити жовтком, покласти в центр кружальце помідора, посолити, навколо розташувати у вигляді квітки овальні скибочки ріпчастої цибулі, трохи підсмаженої з обох боків, потім “намисто” із кружалець помідора і, нарешті, на край – “ланцюжок” із кубиків сиру. Частину сиру можна натерти на дрібній терці й посипати ним піцу.
- Можна приготувати піцу й інакше.
- Усе тісто розкачати у вигляді прямокутника відповідно до розміру листа, поверхню змастити жовтком, кокласти начинку, спекти.
- Випікати в духовці при температурі 230-240 С до готовності.