Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка (160 г)
- Цукор – 3/4 склянки (150 г)
- Цукор ванільний – 3-5 г
- Сода – 0,5 ч. ложки
- Кислота лимонна – 0,5 ч. ложки
- Масло вершкове – 40 г
- Яйця – 1 шт.
- Молоко – 80 мл (0,3 склянки)
Спосіб приготування:
- Змішати масло з цукром. Розтерти до однорідності.
- Додати яйце. Перемішати.
- Влити молоко. Всипати соду і лимонну кислоту (їх можна замінити 1 ч. ложкою розпушувача для тіста).
- Включити духовку для розігріву. Прогріти її до 180 градусів. У тісто додати борошно.
- Всі інгредієнти в глибокій мисці близько 2 хвилин збивати міксером на максимальній швидкості.
- Взяти паперові або силіконові формочки. Влити тісто в форми для мафінів приблизно на 2/3. Поставити в попередньо розігріту духовку на 20 хвилин (180 C). Потім духовку вимкнути, залишити маффіни в духовці до охолодження.
- Прості і смачні маффіни готові. Смачного!