Інгредієнти:
- 500 г баранини,
- 1,5 склянки рису,
- 0,5 склянки олії (якщо м’ясо жирне, то менше),
- 1 ст. ложка томатної пасти,
- 3 цибулини,
- 1 долька часнику,
- 3 ст. ложки родзинок,
- 2 ст. ложки очищеного мигдалю,
- перець,
- сіль,
- щіпка цукру,
- 1 ст. ложка дрібно нарубаного кропу,
- вода або м’ясний бульйон.
Для гарніру:
- 400 г стручків зеленої квасолі,
- 200 г кольорової сухої квасолі,
- 150 г білого м’ясного соусу.
Спосіб приготування:
- Зварити окремо стручки зеленої квасолі й зерна сухої кольорової квасолі, припустити в маслі й, з мішати. Влити білий м’ясний соус і довести до кипіння. Соус приготувати з борошна і м’ясного бульйону: борошно пасерувати в маслі, залити бульйоном, добре розмішати і проварити соус на тихому вогні. Подати цей гарнір можна як закуску.
- М’ясо нарізати кубиками й обсмажити. Додати часник, грубо покришену цибулю і трохи води, а незадовго до готовності м’яса всипати промитий і просушений рис. Коли тільки рис стане розсипчастим, додати томатну пасту і спеції, підлити трохи окропу і поставити на слабкий вогонь, закривши кришкою (час від часу підливати потроху гарячої води). Рис повинен залишитися розсипчастим. Як тільки пилав буде готовим, додати вимиті родзинки і мигдаль, а також дрібно нарубану зелень. Закутати, поставити в тепле місце, і в гарячому вигляді подати до столу.