Кількість порцій: 15-20
Інгредієнти:
- Борошно – 400-500 грам (скільки візьме тісто)
- Молоко – 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі – 2 чайних ложки
- Цукор – 4 ст. ложки (+1 чайна ложка для опари)
- Яйце – 2 шт.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 грам
- Повидло – за смаком
Спосіб приготування:
- Тепле молоко змішуємо з чайною ложкою цукру, додаємо дріжджі, залишаємо хвилин на 10-15. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо 4 столові ложки цукру і збиваємо гарненько. Коли дріжджі підійдуть, додаємо їх до цієї суміші, вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і починаємо поступово всипати борошно. Замішуємо досить густе тісто, накриваємо його рушником і ставимо на півгодини в тепле місце, потім обминаємо його і залишаємо в теплі ще на 30-40 хвилин. Готове тісто ділимо на кілька рівних частин (15-20), формуємо з них кульки і залишаємо на 10 хвилин. Потім беремо одну кульку, розтягуємо його руками і кладемо в середину трохи повидла.
- З’єднуємо краї тіста і формуємо пиріжок. Те ж саме повторюємо з іншими кульками з тіста.
- Викладаємо пиріжки на змащене маслом деко, обмазуємо їх збитим яєчним жовтком і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
- Коли пиріжки зарум’яняться і придбають золотистий відтінок, ми можемо їх виймати і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Дякую