Інгредієнти:
- 50 г свіжої капусти,
- 4 картоплини,
- 1 морквина,
- 2 корені петрушки,
- 1 корінь селери,
- 4 голівки ріпчастої цибулі,
- 2 солоні огірки,
- 40 г столового маргарину,
- 1,5 л бульйону або води,
- спеції,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Розсольник готують на м’ясному бульйоні з яловичиною, свининою, бараниною, серцем, домашньою птицею тощо, а також вегетаріанський.
- Коріння і цибулю шаткують і пасерують.
- Білокачанну капусту і солоні огірки нарізають соломкою. Огірки з грубою шкірочкою і великим насінням очищають Під шкірочки, нарізають уздовж, видаляють насіння, а потім нарізають упоперек великою соломкою. Підготовлені огірки припускають. Відходи від огірків варять з невеликою кількістю бульйону, який додають у розсольник.
- Картоплю нарізають брусочками або дольками. У киплячий бульйон або воду опускають капусту, доводять до кипіння, додають картоплю, а через 5—7 хв — пасеровані овочі й припущені огірки. За 5—10 хв до закінчення варіння кладуть спеції, сіль і заправляють огірковим розсолом.