Інгредієнти:
- 1,5 л води,
- 400 г яловичини,
- по 1 кореню петрушки, пастернаку, селери,
- 1 цибулина,
- 2—4 картоплини,
- 2 ст. ложки жиру,
- 2 солоні огірки,
- пучок зеленого салату або щавлю,
- 4 ст. ложки сметани,
- 1 —2 лаврові листки,
- 5—6 горошин перцю,
- 1 склянка огіркового розсолу,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Варять м’ясний бульйон.
- Очищені й промиті петрушку, пастернак, селеру, цибулю пасерують на жирі з томатом. Огірки і картоплю відварюють окремо, заливають готовим бульйоном, варять ще 20—25 хв. У процесі кип’ятіння додають 1 лавровий лист, перець, прокип’ячений і проціджений огірковий розсіл.
- Готове м’ясо виймають, ділять на порції, кладуть у суп дрібно нарізаний салат або щавель.
- Подаючи до столу, у кожну тарілку кладуть по шматочку м’яса, сметану, посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.