Інгредієнти:
- 600 г рубця,
- 300 г грудинки,
- 1 морквина,
- 1 корінь петрушки,
- 2 голівки ріпчастої цибулі,
- 1 склянка білого соусу,
- півлимона,
- сіль,
- перець,
- лавровий лист,
- зелень за смаком.
Спосіб приготування:
- Рубець молодого теляти добре промити, натерти внутрішній бік рубця недрібною сіллю, потім ще раз промити холодною водою й обдати окропом. Рубець покласти в каструлю, залити водою, додати цибулю, моркву, петрушку, шматок телячої грудинки і варити при слабкому кипінні до готовності, періодично знімаючи шумовиння.
- Готовий рубець і грудинку вийняти з бульйону, нарізати невеликими кубиками, покласти в сотейник, залити білим соусом, додати сіль, перець, лимонний сік і при слабкому кипінні варити ще 10 хв. Подавати рубець у глибоких тарілках, посипавши дрібно нарубаною зеленню кропу і петрушки.