Інгредієнти:
- 400 г яловичини з кісткою (нижня частина стегна, лопатка),
- 200 г свинини (шийна частина),
- 50 г цибулі,
- 50 г черствого хліба,
- 60 г олії,
- 3 яйця,
- 125 г сметани,
- 30 г борошна,
- лавровий лист,
- перець,
- сіль,
- 2 ложки карамелі,
- 1 ложка рубаної зелені петрушки.
Спосіб приготування:
- Хліб намочити у воді.
- Промити і зварити круто 2 яйця, охолодити в холодній воді.
- М’ясо обмити, видалити плівки і нарізати шматочками.
- Цибулю очистити, нарізати і підрум’янити на частині олії.
- М’ясо, цибулю і злегка віджатий хліб пропустити крізь м’ясорубку.
- Масу посолити, додати перець і яйце, ретельно вимішати, потім викласти на дошку й виготовити плоский прямокутник завдовжки 22— 25 см, завширшки 15 см.
- Зварені яйця очистити, нарізати четвертинками і покласти на прямокутник уздовж довгого краю.
- М’ясо згорнути товстою трубкою, починаючи з того краю прямокутника, де знаходяться яйця, щоб вони опинилися всередині рулету.
- М’ясо покласти на лист із сильно розігрітою олією, полити його олією і поставити в гарячу духовку.
- Пекти близько 40—50 хв, часто поливаючи соусом, що утворюється.
- У міру випарювання соусу додавати воду.
- Сметану з’єднати з борошном, посолити, додати лавровий лист і влити на лист із м’ясом.
- Готове м’ясо запекти в сметанному соусі, якщо треба, розбавити водою й забарвити карамеллю.
- М’ясо нарізати поперек волокон досить товстими скибочками, викласти їх у тій самій послідовності на довгастому блюді, залити соусом і посипати зеленню петрушки.
- Подавати з картоплею, макаронами й овочами або салатами із сирих овочів.