Інгредієнти:
- баклажани – 150 г
- фета – 100 г
- помідори черрі – 150 г
- рукола – 50 г
- листя будь-якого салату – 50 г
- 1/3 червоної цибулини
- оливкова олія для заправки і для смаження баклажанів
- 1 зубчик часнику
- бальзамічний оцет
- сушений чебрець і орегано – пару пучок
- дижонская гірчиця
- петрушка
- сіль перець
Спосіб приготування:
- Салат і рукколу помити, обсушити. Баклажани нарізати тонкими пластинками поперек (якщо вони маленькі, то кружечок ділимо навпіл, якщо великі – на 4 частини). Помідори миємо й ріжемо навпіл, фету невеликими кубиками, цибулю – тонкими півкільцями.
- Нарізаний баклажан обсмажуємо на оливковій олії (я попередньо вимочую баклажани близько 20 хвилин в прохолодній підсоленій воді).
- Готуємо заправку: кілька ложок оливкової олії перемішуємо з 1 ч.л. бальзамічного оцту, 1/2 ч.л. діжонськой гірчиці, розчавленим зубчиком часнику і травами.
- Салат рвемо на шматочки, перемішуємо з руколою, додаємо половину одержаних помідорів і сиру, всі баклажани, солимо, перчимо, поливаємо половиною заправки і акуратно перемішуємо.
- Зверху викладаємо черрі, фету, цибулю, що залишилися, поливаємо рештою заправки і посипаєм рубаною петрушкою.