Рецепт №1. Спосіб приготування:
- Очищену, промиту й обсушену картоплю нарізати соломкою або тонкими скибочками, покласти на сковороду з розігрітим жиром і смажити, періодично помішуючи. Коли картопля стане світло-коричневою, посолити її, перемішати, на 5 хв. закрити кришкою, щоб картопля не висихала.
- Подавати до м’яса.
Рецепт №2. Інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі,
- 2 ст. ложки гусячого або свинячого жиру,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Картоплю очистити й помити, зварити у воді (або краще у м’ясному бульйоні). Рідини повинно бути стільки, щоб вона тільки покривала картоплю. Коли рідина википить, викласти картоплю на сковорідку й обсмажити на гусячому або свинячому салі на слабкому вогні, перевернувши двічі або тричі, щоб на кожній картоплині утворилася золотава скоринка.
- Подають гарячою як самостійну страву і як гарнір.