Інгредієнти:
- 400 г стерляді або судака, білуги чи осетра,
- 250 г яловичини,
- 4 голівки ріпчастої цибулі,
- 2 солоні огірки,
- 40 г вершкового масла,
- 40 г каперсів,
- 80 г маслин,
- 4 ст. ложки томату-пюре,
- 1,5 л рибного бульйону,
- 4 дольки лимона.
Спосіб приготування:
- Рибу сімейства осетрових розібрати на філе зі шкірою без хрящів, нарізати на порційні шматки, ошпарити для видалення згустків білка і промити. Рибу з Кістковим кістяком розібрати на філе зі шкірою без кісток. З головизни і рибних відходів зварити рибний бульйон.
- Солянку готувати порціями, для чого в порційну миску покласти 3—4 шматки сирої риби, пасеровану цибулю і томат-пюре, припущені огірки, залити рибним бульйоном і варити 10—15 хв, покласти каперси, варену нарізану головизну, спеції, сіль і варити ще 2—3 хв.
- Подаючи до столу, покласти в солянку маслини, кружечок очищеного лимона і посипати дрібно нарізаною зеленню. Маслини, лимон і зелень можна подати окремо в розетці.