Інгредієнти:
- 500 г грибів,
- 2 цибулини,
- 2 ст. ложки томата-пюре,
- 2 ст. ложки масла або маргарину,
- 100 г сметани,
- 1/4 лимона,
- 150—200 г солоних огірків.
Спосіб приготування:
- Нашинкувати і ледь підсмажити цибулю, додавши наприкінці смаження томату-пюре. Зварити гриби в невеликій кількості води, після готовності вийняти їх із бульйону і промити холодною водою. Нарізані шматочками гриби скласти в посуд, додати дрібно нарізані (без шкірочки) солоні огірки, ледь підсмажену цибулю, лавровий лист, перець горошком і заправити попередньо підготовленим грибним бульйоном. Додати необхідну кількість гарячої води і варити 10 хв.
- Подавати зі сметаною, скибочками лимона, зеленню петрушки або кропу.