Інгредієнти:
- 600 г риби.
Для відвару:
- по 1 кореню моркви і петрушки,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 2 лаврові листки,
- 3—4 горошини запашного перцю,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготувати рибу і нарізати її порційними шматками без кістки. Влити в посуд 3 склянки холодної води, дати закипіти і додати нарізане коріння, сіль і cпеції. Через 30 хв покласти рибу і відварити до готовності. Покласти рибу в інший посуд разом з овочами і тримати в теплому місці, щоб не остигнула. На процідженому відварі приготувати томатний соус.
- Викласти рибу з овочами на блюдо, залити соусом. На гарнір подати відварну картоплю.
- Якщо страву готують для святкового столу, її можна додатково прикрасити білими грибами або печерицями, нарізаними скибочками і тушкованими з вершковим маслом. Для цього потрібно 6—8 білих грибів або 10—12 печериць.