Інгредієнти:
- 150 г цвітної капусти,
- 2—3 ст. ложки води,
- 250 мл молока,
- 250 мл бульйону,
- 1 ст. ложка масла,
- 2 ст. ложки борошна,
- сіль і перець за смаком,
- лимонний сік,
- 1 яєчний жовток,
- 5 ст. ложок вершків.
Спосіб приготування:
- Покласти цвітну капусту в глибоку каструлю, залити водою і нагрівати, накривши кришкою, на повній потужності 6 хв, поки капуста не стане м’якою.
- Змішати молоко з бульйоном, залити капусту і нагрівати під кришкою 3—5 хв, поки не закипить. Масло змішати з борошном, ретельно розтерти, щоб не було грудок, і з’єднати із супом. Нагрівати 1 хв і дати постояти під кришкою.
- Змішати сіль, перець і мускатний горіх, висипати в суп і розмішати. Збризкати Лимонним соком. За бажанням можна додати до супу вершки, змішані з яєчним жовтком.