Інгредінти для тіста:
- 2 яйця,
- 50 г маргарину,
- 150 г цукрової пудри,
- півсклянки міцної чорної кави,
- 1 склянка молока,
- 200 г борошна,
- 1/3 ч. ложки харчової соди.
Начинка:
- 125 г молока,
- 2 ст. ложки борошна,
- 70 г вершкового масла,
- 70 г мигдалю,
- 70 г цукрової пудри,
- 1 яєчний жовток,
- 1 упаковка ваніліну.
Глазур:
- 100 г цукрової пудри,
- 1 яєчний білок,
- 1 ст. ложка води.
Спосіб приготування:
- Яєчні жовтки, маргарин і цукрову пудру розтерти в густу піну, додати каву, молоко і борошно, просіяне із содою, наприкінці додати збитий яєчний білок.
- Випікати у формі для торта, змащеній маслом і злегка посипаній борошном.
- Охолоджений торт розрізати на два шари.
Приготування мигдальної начинки:
- Молоко, змішане з борошном, варити до утворення кашки, охолодити.
- За час охолодження змішати вершкове масло, цукрову пудру, яєчний жовток, ванілін, додати охолоджену кашку і мелений мигдаль, ретельно перемішати.
- Мигдальну начинку покласти на шар, накрити другим шаром і поверхню покрити глазур’ю, приготованою із цукрової пудри, яєчного білка і води.
🙂 😉
😉 😉 😉 🙂 🙂