Інгредієнти для тіста:
- 200 г масла або маргарину,
- 200 г сметани,
- 3 склянки борошна,
- 1 ч. ложка солі.
Для бісквіта:
- 4 яйця,
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна.
Для начинки:
- 1 склянка яблучного конфітюру або пюре,
- півсклянки цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- Борошно й масло покласти в миску, порубати ножем; щоб вийшла масляниста крупа, влити сметану, змішану із сіллю, і швидко замісити тісто.
- Розкласти його на змащений маслом глибокий лист рівним шаром, притискаючи пальцями, поставити в добре нагріту духовку і трохи підрум’янити.
- Потім вийняти, змастити яблучною начинкою, зверху залити рівним шаром суміші для бісквіта.
- Знову поставити в піч, зменшивши вогонь.
- Коли бісквіт зарум’яниться і пропечеться, вийняти торт і обсипати цукровою пудрою.