Інгредієнти:
- Для тюфтельок: 500 г рубаної яловичини,
- кавова чашечка рису,
- попередньо відвареного до напівготовності в підсоленій воді,
- чайна ложка жиру,
- білок,
- сіль,
- чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Усе добре вимішати і зробити кульки (по 4—5 на порцію).
- 3—4 голівки нарізаної скибочками цибулі обсмажити в 0,5 склянки жиру. Додати червоний перець, 3—4 подрібнені на тертці помідори (або чайну ложку томатного пюре) і чайну ложку борошна, розведеного невеликою кількістю оцту. Влити таку кількість води, щоб одержати соус бажаної густини. Як тільки соус закипить, покласти в нього підготовлені кульки і варити на слабкому вогні.
- Збити 2 яйця і півсклянки кислого молока з дрібно нарізаною зеленню петрушки, заправити тюфтельки.