Сухі інгредієнти:
- 1 склянка цільнозернового борошна,
- 2,5 склянки вівсянки,
- 1/2 склянки мигдального борошна,
- 1/2 склянки меленого насіння льону,
- 1 ч. ложка розпушувача,
- 1/2 ч. ложки харчової соди,
- 1/2 ч. ложки солі,
- 1 ст. ложка меленої кориці,
- 1/2 ч. ложки меленого мускатного горіха.
Вологі інгредієнти
- 1 склянка несолодкого яблучного соусу,
- 1 склянка кефіру,
- 3 яйця,
- 1 ч. ложка ванільного екстракту.
Додатково:
- 1 червоне яблуко, дрібно нарізати кубиками (я використовувала яблуко Гала),
- 1/2 склянки родзинок,
- 1/2 склянки волоських горіхів, подрібнених.
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 190 °С
- У великій мисці з’єднайте всі сухі інгредієнти і ретельно перемішайте; відкладіть в сторону.
- В окремій мисці або мірній чашці з’єднайте вологі інгредієнти і такаж ретельно перемішайте.
- Однорідну масу що вийшла із вологих інгредієнтів, влийте до сухих і делікатно перемішайте до повного з’єднання і утроврення густої маси, потім додайте яблуко, родзинки, горіхи і розмішайте.
- Сформуйте кульки із маси, що получилась, викладіть на противень встелений пергаментом, притисніть кульки для утврорення плоского печива.
- Випікайте печиво від 10 до 12 хвилин, або поки верхівки не стануть красивими світло-золотисто-коричневими.
- Вийміть печиво з духовки і негайно делікатно притисніть їх виделкою (або залиште так, як якщо ви віддаєте перевагу печиво у формі купола)
- Дайте печиву повністю охолонути, після чого помістіть їх у герметичну ємність і зберігайте в холодильнику до тижня.