Інгредієнти:
- 700 г язика (яловичого або свинячого),
- 1 морквина,
- півкореня петрушки,
- півцибулини,
- перець,
- лавровий лист,
- сіль,
- 2 склянки соусу з хрону.
Спосіб приготування:
- Зішкребти слиз, обмити язики, покласти в холодну воду і при слабкому кипінні варити 2—3 години, поки вони не стануть м’якими. У середині варіння слід покласти очищене і грубо нарізане коріння, перець, лавровий лист. До кінця варіння посолити.
- Зварені язики вийняти з каструлі, покласти в холодну воду і зняти з них шкіру. Потім нарізати їх поперек волокон скибочками завтовшки 1 см, залити гарячим соусом із хрону і підігріти до кипіння.
- До язика подати гарячий гарнір — залитий маслом зелений горошок, картопляне або квасолеве пюре. Варений і залитий соусом із хрону язик можна запекти в духовці.