Інгредієнти:
- 4 шт.буряка,
- 1 морквина,
- 1 ст. ложка 3%-ного оцту,
- 1,5 л хлібного квасу,
- 3 свіжі огірки,
- 2 яйця,
- 1 ст. ложка цукру,
- зелень петрушки і кропу,
- зелена цибуля,
- 8 ст. ложок сметани.
Спосіб приготування:
- Буряк і моркву нарізають соломкою, припускають (буряк для збереження кольору — оцтом). Молодий буряк використовують разом з бадиллям; нарізане бадилля додають до буряка за 10—15 хв до готовності. Готові овочі охолоджують у відварі. Решту овочів і продуктів готують так само, як для холоднику овочевого. Сметану, яйця, зелену цибулю, цукор, сіль з’єднують і ретельно перемішують, додають припущені овочі разом з відваром, огірки і квас. Подаючи до столу, юшку посипають дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.